Pui cu ardei gras

Timp de preparare 10 min.
900 wați 25 min.
Timp de odihnă 15 min
INGREDIENTE PENTRU 4 PERSOANE
ź 2 căței de usturoi
ź 1 ceapă
ź 1 ardei gras roșu
ź 8 pulpe de pui (± 800 g)
ź 100 g felii de bacon afumat („lardons”) (opțional)
ź 400 g roșii conservate
ź 2 crenguțe de cimbru
ź 5 ml boia de ardei
ź Sare și piper
ź 50 ml vin alb
ź 1 cub de concentrat (fără grăsime)
PREPARARE
- Decojiți usturoiul și ceapa. Îndepărtați semințele din
ardei și tăiați felii cu ajutorul Răzătorii Mandolină
(nivelul 2). Turnați conținutul în Oala sub presiune,
la microunde. - Adăugați restul ingredientelor în următoarea ordine:
mai întâi pulpele de pui (verificați ca oasele să nu
atingă peretele interior al Oalei sub presiune, la
microunde), bucățile de bacon, roșiile conservate,
cimbrul, boiaua de ardei, sarea, piperul, vinul alb,
apa și cubul de concentrat mărunțit. - Așezați capacul și introduceți în cuptorul
cu microunde timp de 25 de minute, la 900 wați. - Lăsați să stea timp de 15 minute înainte
de a deschide și a servi cu orez.