Baghetă cu busuioc și roșii uscate
Timp de preparare: 10 min
Timp de gătit: 10 min
Timp de repaus: 5 min
INGREDIENTE (10 PERSOANE)
• 20 de frunze de busuioc proaspăt
(1 cană)
• 60 g roșii uscate în ulei (scurse)
(1/3 cană)
• 80 g unt (moale) (6 linguri)
• Sare și piper după gust
• 2 baghete puțin prăjite (nu foarte aurii)
PREPARARE
- Preîncălzește cuptorul la 200° C, fără convecție.
- Mărunțește busuiocul folosind Turbo Chef Supersonic.
- Adăugă roșiile și mărunțește din nou, cca 10 pulsații.
- Înlătură lama, adăugă untul moale, sarea, piperul și amestecă folosind Spatula de silicon.
- Folosind Cuțitul de bucătărie realizează pe fiecare baghetă câteva incizii paralele, la o distanță de cca 2.5 cm , cu o adâncime de cca 1 cm.
- Pune bagheta pe grătarul rece al cuptorului după ce ai așezat-o, în prealabil, pe Planșeta de silicon cu ramă. Lasă la cuptor timp de 8-10 min. Lasă la răcit cca 5 min înainte de servire.
- SFAT: Poți înlocui busuiocul cu rucola. Pentru o mărunțire optimă, după ce ai spălat busuiocul sau rucola, usucă-le bine folosind fie un prosop de bucătărie, fie Supercentrifuga.